Popis
Třetí kuchařka Karolíny Kamberské s podtitulem Jídlo jako vášeň navazuje na její dva předchozí velmi úspěšné tituly. Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak nové recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Karolína v nové kuchařce sugestivně předkládá svůj názor, že věnovat jídlu a vaření dostatek času a péče dává hluboký smysl.
Této myšlence Karolína podřídila i výběr hlavních témat knihy. Inspirací tak pro ni byla představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem v každodenním spěchu. V knize je patrná i spřízněnost se Středomořím a inspirace jižní kuchyní. Z každé stránky knihy na čtenáře dýchne Karolínino přesvědčení, že jídlo si zaslouží patřičnou pozornost. Její vášeň pro vaření je nebezpečně nakažlivá.
“Dobře vím, že pro spoustu lidí je jídlo jen palivo, a kdyby mohli, živili by se vzduchem”, píše Karolína Kamberská v předmluvě knihy. “A taky vím, že leckdo má ušlechtilejší zájmy, třeba filozofii, hudbu, nebo světovou bezpečnost. Já ale věřím, že dobré jídlo dělá dobrou náladu. A kdyby byl svět plný lidí s dobrou náladou, filozofie a hudba by jen kvetla – a světovou bezpečnost by nikdo nemusel řešit.”
Výhradní distributor
Euromedia
Napsala
Karolína Kamberská